dinsdag, mei 17

Hoe werkt het draadloos laden?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hoe werkt het draadloos laden?

Smartphones en andere devices nemen een steeds grotere rol in binnen de maatschappij. Een groot deel van de communicatie verloopt momenteel al via het internet/de smartphone. De verwachting is dat dit alleen maar meer gaat worden, onder andere met de te verwachten opkomst van de kunstmatige intelligentie. Het is de vraag wat de toekomst ons allemaal gaat brengen. Als we naar het recente verleden kijken, zien we dat Apple nog steeds een belangrijke plek inneemt binnen de smartphone markt.

Apple heeft in relatief korte tijd een gigantisch marktaandeel weten te bemachtigen. De andere fabrikanten, zoals Samsung en Huawei, proberen met man en macht om aan het niveau van Apple te komen. Hierover dienen we wel eerlijk te zijn; op sommige gebieden zijn de toestellen van bijvoorbeeld Samsung al vooruitstrevender dan Apple.

Apple heeft zich met de lancering van de iPhone X wel een goede dienst bewezen. Het toestel zat boordevol technologische hoogstandjes en dat biedt een goede basis voor de nabije toekomst. De verwachting is dan ook dat Apple in 2018 nog drie nieuwe telefoons uit gaat brengen. Eén van die telefoons gaat het grotere broertje van de iPhone X worden; de iPhone X Plus.

De grootste verandering bij de iPhone X was het geheel nieuwe design. De voorkant is volledig van glas bij dit toestel, met uitzondering van een klein gedeelte aan de bovenkant van het scherm. Maar, niet alleen aan de voorkant van het toestel was het design compleet anders. Ook de achterkant van de iPhone X was compleet anders ten opzichte van de eerdere toestellen van Apple. De verwachting is dat Apple deze nieuwe designlijn ook doortrekt bij de iPhone X Plus.

Glas

De achterkant van de iPhone X Plus zal dan ook volledig bedekt met een glazen plaat zijn. Door de glasplaat wordt het mogelijk om de iPhone X Plus draadloos op te laden. Dat is uiteraard een prachtige ontwikkeling, aangezien veel mensen last hebben van een lege batterij op ongewenste momenten. Dankzij het draadloos opladen van de iPhone X Plus zal je veel minder vaak met een lege batterij te maken hebben.

Bij het draadloos opladen wordt er gebruik gemaakt van een dunne oplaadmat. Deze wordt aangeduid met de titel; AirPower. AirPower is dus een dunne oplaadmat waarmee (nieuwe) toestellen van Apple opgeladen kunnen worden. Hoe dat werkt? Heel simpel.

Leg het toestel met de achterkant op de dunne oplaadmat et voila. Het toestel gaat zich opladen en je kan hierbij zelfs tegelijkertijd meerdere toestellen opladen.
Dankzij deze functionaliteit is het mogelijk om de iPhone X Plus op vele gewenste momenten op te gaan laden. Je hebt alleen een AirPower nodig!

Een andere functie van de iPhone X Plus wordt overigens het snelladen. Deze nieuwe feature is reeds aanwezig bij de iPhone X Plus en kan op veel lof rekenen. Dankzij de Ultra Fast Charging Technology is het mogelijk om de iPhone X héél snel op te laden.

De statistieken wijzen uit dat de oplaadsnelheden gigantisch zijn ten opzichte van het opladen van bijvoorbeeld een iPhone 6S. Hierbij wordt zelfs gesproken over een oplaadsnelheid die maar liefst 75% hoger ligt! Deze cijfers liegen niet en derhalve is de verwachting dat iPhone X Plus ook de Ultra Fast Charging Technology zal hebben.

Share.

About Author

Leave A Reply