dinsdag, mei 17

iPhone X Plus krijgt waarschijnlijk een uniek beeldscherm

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beeldscherm iPhone X Plus

Al sinds de lancering van de allereerste iPhone, is Apple de pionier op het gebied van smartphones. Apple komt continue met nieuwe, baanbrekende ontwikkelingen.

De concurrentie heeft de afgelopen jaren ook zeker niet stil gezeten. Dat was voor Apple echter een nieuwe stimulans om de huidige iPhone ’s nog innovatiever te maken. Dat is zeker gelukt! In ons andere artikel hebben we al alle unieke features van de nieuwe iPhone X Plus beschreven. Dat artikel is gebaseerd op de geruchten die in de wandelgangen rond gaan.

Apple heeft namelijk nog niet bevestigd dat de iPhone X Plus er ook daadwerkelijk gaat komen. De geruchten zijn de wereld in geholpen door de Apple-analist Ming-Chi Kuo. Deze meneer wordt gezien als een zeer betrouwbare analist.

Bij de iPhone X Plus zal er naar verwachting een uniek beeldscherm gebruikt worden. Dat beeldscherm zit ook al in de iPhone X, maar de verwachting is dat het beeldscherm in de iPhone X Plus nóg beter gaat worden. Het beeldscherm van de iPhone X Plus zal sowieso nog een stuk groter zijn dan het beeldscherm van de iPhone X.

Batterijbesparing

Het is een probleem waar veel mensen mee te maken hebben; een lege batterij. Op dat moment voelt het alsof de wereld stil staat en jij niet meer bereikbaar bent. Eén van de grootste veroorzakers van een lege batterij is het beeldscherm. Het beeldscherm heeft veel energie nodig, voornamelijk als de helderheid redelijk hoog staat.

De iPhone X Plus zal echter een batterij besparend beeldscherm krijgen. Hoe zit dat dan? Bij de iPhone X maakt Apple al gebruik van de zogeheten OLED techniek. De verwachting is dat deze techniek ook in de iPhone X Plus toegepast gaat worden. Het beeldscherm bestaat hierbij uit allemaal kleine pixels.

Deze pixels werken allemaal zelfstandig. Als het scherm vergrendeld wordt, hoeven deze pixels geen licht te geven. In dat geval schakelen de pixels zich allemaal afzonderlijk uit. Dat betekent dat er geen energie meer aan verspild hoeft te worden. Hierdoor kan de batterij véél langer mee gaan.

Als het toestel niet vergrendeld is, wil je uiteraard een glashelder beeld hebben. Dankzij de OLED techniek is dat ook mogelijk en zeker in combinatie met het Retina beeldscherm. Dat beeldscherm zorgt ervoor dat fel licht, bijvoorbeeld de zon, niet het hele beeldscherm direct verblindt.

TrueTone

Het beeldscherm van een telefoon heeft te maken met vele verschillende omstandigheden. Als het overdag zonnig is of als het ’s avonds donker is; je wilt simpelweg naar een fijn beeldscherm kijken. Dat betekent dat de helderheid van een beeldscherm aangepast moet worden. Dat kan je handmatig doen, maar het beeldscherm van de iPhone X Plus gaat hier waarschijnlijk ook een handige feature voor krijgen; de TrueTone.

TrueTone zit op dit moment al in de iPhone X en heeft een simpele doch effectieve werking. Dankzij TrueTone past het beeldscherm zich automatisch aan de omgeving aan. Als je ’s avonds in het donker nog even Facebook wilt checken, zal het beeldscherm dus automatisch een lage helderheid hebben. Dat is erg fijn voor je ogen!

Share.

About Author

Leave A Reply