dinsdag, mei 17

Mobiele applicaties maken: waar moet je op letten?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als je een eigen app wilt ontwikkelen, komt daar een hoop bij kijken. Vooral wanneer je voor het eerst een app gaat maken is het ontzettend lastig op welke dingen je moet focussen. Je kunt hier natuurlijk iemand voor in dienst nemen maar het is ook ontzettend leuk om het zelf te doen. Hierbij een aantal tips die je kunt meenemen als je een mobiele app wil gaan maken.

Niet nadenken

Het is de bedoeling dat de gebruiker van de app niet hoeft na te denken over wat hij doet. Alles moet eigenlijk op intuïtie gebeuren bij de gebruiker. Hierdoor wordt het voor de gebruiker een stuk leuker en aantrekkelijker om jouw app te gebruiken. Dit houdt in dat alle pictogrammen en teksten zo duidelijk zijn dat je niet hoeft na te denken over wat ze betekenen. Hierdoor klikt een gebruiker van je app makkelijk door naar andere pagina’s. Daardoor is de kans groter dat veel mensen de app fijn vinden om te gebruiken.

Goede VPS

VPS staat voor Virtual Private Server. Door VPS wordt het mogelijk om op een fysieke server meerdere virtuele servers gehost worden. Meestal wordt deze dienst aangeboden door webhosting bedrijven. Als je zo’n bedrijf inhuurt voor jouw app is het belangrijk dat dat bedrijf de beste VPS heeft. Door een goede VPS zorg je ervoor dat je app zo snel mogelijk is. Het wordt hierdoor een stuk aangenamer om de app te gebruiken. Hierdoor zullen mensen de app eerder aanbevelen aan vrienden of kennissen. Door op een server meerdere virtuele servers te hosten wordt het RAM geheugen van de server verdeeld tussen alle virtuele servers. Elke virtuele server is geheel onafhankelijk. Hierdoor kan het dus ook niet voorkomen dat doordat de ene VPS gehackt wordt, de hackers ook toegang hebben tot een ander VPS op dezelfde server.

Share.

About Author

Leave A Reply