dinsdag, oktober 20

Unieke features iPhone X Plus

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unieke features iPhone X Plus

Bij de lancering van een nieuwe iPhone kijkt de hele wereld uit naar de nieuwe features. Apple weet, sinds de introductie van de eerste iPhone, continue te verrassen. De concurrentie wordt echter ook steeds innovatiever, waardoor Apple op sommige aspecten al voorbijgestreefd is door bijvoorbeeld Samsung.

Afgelopen jaar heeft Apple een nieuw model gelanceerd; de iPhone X. Dat model bracht enkele unieke nieuwe features met zich mee. De geruchten gaan echter al langere tijd dat Apple een nieuwe variant van de iPhone X uit gaat brengen; de iPhone X Plus.

Hieronder hebben we de belangrijkste features van de iPhone X Plus op een rijtje gezet. Hierbij is het wel van belang om na te gaan dat dit artikel gebaseerd is op geruchten. Vanuit Apple is nog niks bevestigd.

Design

Het belangrijkste onderscheidende vermogen van de iPhone X werd direct zichtbaar; het design is compleet anders. De gehele voorkant van de iPhone bestaat uit een beeldscherm en zelfs de homeknop is verdwenen.

Sinds de introductie van de eerste iPhone was de homeknop op elk toestel aanwezig. De iPhone X heeft daar echter verandering ingebracht. De keuze van Apple om dit door te voeren, is uiteraard een welbewuste keuze geweest.

Dankzij dit design is het beeldscherm vergroot en dat komt het gebruiksgemak ten goede. De iPhone X Plus zal hetzelfde design als de iPhone X krijgen. Het enige verschil aan de buitenkant is het formaat van de telefoon. De verwachting is dat de iPhone X Plus een beeldscherm van 6,5 inch gaat krijgen. Ook de iPhone X Plus zal de beschikking krijgen over een beeldscherm met OLED-techniek, maar daarover hieronder meer.

Bij de iPhone X Plus is er tevens een kleine uitsparing aan de bovenkant van de voorkant gemaakt. In deze ruimte zal de nieuwe camera zitten en ook de nieuwe technologie; Face ID. Ten opzichte van de iPhone X zal er een nóg betere camera in komen. Daarnaast is het mogelijk om de telefoon door middel van je hoofd te ontgrendelen, dankzij Face ID. De verwachting is dat dit systeem ook op de iPhone X Plus toegepast wordt.

De achterkant van de iPhone X Plus zal in lijn komen te liggen met de iPhone X. Dat betekent dat de achterkant van het toestel geheel van glas is. Hierdoor is het mogelijk om de iPhone X Plus draadloos op te gaan laden!

Beeldscherm

We hebben hierboven al uitgebreid besproken dat het design van de iPhone X Plus compleet anders is ten opzichte van de oudere iPhone’s. Eén van de grootste verbeteringen is het beeldscherm. Bij de iPhone X Plus zal er, naar verwachting, ook gebruik worden gemaakt van een beeldscherm met OLED-techniek.

Het voordeel van dergelijke techniek is het feit dat de batterij van het toestel een stuk langer mee zal gaan. Als het scherm vergrendeld worden, hoeven de pixels geen licht meer te geven. In dat geval schakelen de pixels zichzelf uit, waardoor er ook geen energie verbruikt wordt. Op die manier kan de gebruiker van een iPhone X Plus nóg langer genieten van een volle batterij.

Gigantisch snel

Bij de iPhone X had Apple al besloten om een geheel nieuwe chip te plaatsen. Deze chip is eigenlijk de motor van je iPhone. De chip stuurt alles aan en zorgt ervoor dat er maar liefst 600 miljard taken per seconde uitgevoerd kunnen worden. Het is derhalve overbodig om te vermelden dat de iPhone X gigantisch snel is, zeker in vergelijking met andere smartphones.

Maar, de verwachting is dat de nieuwe iPhone X Plus nóg sneller gaat worden. De verwachting is dat men een A12-chip in het toestel gaat plaatsen. Ter vergelijking; de iPhone X moet het doen met een A11-chip. De A12-chip zal de snelste chip worden die ooit in een iPhone gezeten heeft!

Share.

About Author

Leave A Reply